«Έξυπνα» Τηλεδιαχειριζόμενα Φωτιστικά για τον Δημοτικό Φωτισμό του Πειραιά

0

Ο δημοτικός φωτισμός του Πειραιά θα εκσυγχρονιστεί με «έξυπνα» τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά, σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED,  καθώς εντός του Ιουνίου ξεκινά η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων της πόλης, στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του δήμου. Τα νέα φωτιστικά θα εγκατασταθούν σε δρόμους, πλατείες, άλση και γενικότερα, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Δήμου Πειραιά,

ενώ ακόμη το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας «έξυπνης» τηλεδιαχείρισης του δημοτικού φωτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την υλοποίηση του έργου, ο Δήμος Πειραιά θα πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 75%, θα εξοικονομήσει πόρους και κυρίως θα αποκαταστήσει τα επίπεδα φωτισμού στην πόλη.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωση τόνισε πως πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της δημοτικής αρχής «καθώς λύνουμε οριστικά τα προβλήματα στον οδοφωτισμό για τα επόμενα 12 χρόνια, εξασφαλίζοντας άριστη ποιότητα φωτισμού, χωρίς καμένες λάμπες και ημιφωτισμένες περιοχές. Ο Πειραιάς θα είναι πολύ πιο φωτεινός, οι δημότες και οι επισκέπτες μας θα είναι και θα αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς. Παράλληλα, εξοικονομούμε ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον, αλλά και πόρους, κάτι το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να εξετάσουμε την περαιτέρω μείωση στα δημοτικά τέλη. Η τεχνολογική αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού εντάσσεται στον συνολικότερο σχεδιασμό μας για την μετατροπή του Πειραιά σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, καθώς έχουμε δρομολογήσει την ανάπτυξη και άλλων «έξυπνων» υπηρεσιών, που θα διευκολύνουν και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των Πειραιωτών», ανέφερε ο κ. Μώραλης.