Ακόμη πιο Φιλόδοξους Στόχους για τα Υπεράκτια Αιολικά Θέτει η Γαλλία -Διαγωνισμοί για 8 GW έως το 2028

0

Νέους υψηλότερους στόχους για τον κλάδο των υπεράκτιων αιολικών φαίνεται να υιοθετεί η γαλλική κυβέρνηση, καθώς προχώρησε στην αύξηση της δημοπρατούμενης ισχύος των επικείμενων σχετικών διαγωνισμών, από τα 5 GW στα 8 GW.

Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση Μακρόν αποφάσισε να αναθεωρήσει το στόχο που είχε θέσει για τα υπεράκτια αιολικά, στο πλαίσιο του νέου οδικού χάρτη της χώρας για την Ενέργεια, πιο γνωστός ως “Programmation pluriannuelle de l’energie (PPE)”. Οι διαγωνισμοί θα περιλαμβάνουν έργα σταθερής θεμελίωσης, ισχύος μέχρι 1 GW, αρχής γενομένης από το τρέχον έτος, καθώς και τρεις διαγωνιστικές διαδικασίες της τάξης των 250 MW για πλωτά αιολικά στο χρονικό διάστημα 2021- 2023

Επίσης, το κείμενο της απόφασης του Παρισιού, περιλαμβάνει νέους στόχους για τον τομέα των χερσαίων αιολικών, καθώς και το ρυθμό μείωσης της χρήσης ορυκτών καυσίμων στην ηλεκτροπαραγωγή. «Η ενεργειακή μετάβαση θα πρέπει να αποτυπώνεται με φιλόδοξο τρόπο και να προσδιορίζεται με σαφήνεια ως προς την υλοποίησή της», υπογραμμίζεται, χαρακτηριστικά, στο κυβερνητικό κείμενο.

«Αυτό το πολυετές πρόγραμμα ενέργειας δείχνει τον δρόμο που θα βαδίσει η κυβέρνηση για την επόμενη δεκαετία, αλλά και εντεύθεν αυτής της περιόδου, σε ότι αφορά συγκεκριμένα θέματα».

Το κείμενο του ενεργειακού σχεδιασμού έχει τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση έως και τις 19 Φεβρουαρίου 2020.