Αναθέρμανση της Παραγωγής Υδρογονανθράκων στη Βόρεια Θάλασσα Καθώς το Αργό Αγγίζει και Πάλι τα 70 Δολ. το Βαρέλι

0

Η επάνοδος των τιμών του αργού στα 70 δολ. το βαρέλι συμβαδίζει με την αναθέρμανση της παραγωγικής δραστηριότητας στη Βόρεια Θάλασσα, όπως δείχνουν και οι δύο νέες ανακαλύψεις που ανακοίνωσε σήμερα η ΒΡ.

«Η υπεράκτια παραγωγή πετρελαίου και αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου επανακάμπτει, χάρη στην μεγάλη αύξηση του αριθμού των πρότζεκτ ανάπτυξης πεδίων υδρογονανθράκων», σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρεία RystadEnergy με έδρα το Όσλο.

Πραγματικά, περί τα 13 πεδία στη Βόρεια Θάλασσα στα ανοικτά της Βρετανίας αναμένεται να προχωρήσουν σε φάση ανάπτυξης το 2018, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια μόνο τέσσερα πεδία είχαν αναπτυχθεί, όπως επισημαίνει η Rystad.

Στην BP ανήκει κατά 100% το πεδίο Capercaillie ενώ λειτουργεί το πεδίο τουAchmelvich, στο οποίο κατέχει το 52,6% (η Shell κατέχει το 28% και η Chevronτο 19,4%).

Το γεωτρύπανο στο πεδίο του Capercaillie έχει φτάσει σε βάθος 3.750 μέτρων, όπου βρέθηκαν ελαφρύ πετρέλαιο και συμπυκνώματα αερίου. Η ΒΡ επεξεργάζεται τα ευρήματα .

Στο πεδίο του Achmelvich η έρευνα έχει φτάσει σε βάθος 2.395 μέτρα, όπου βρέθηκαν ποσότητας πετρελαίου σε στρώματα του μεσοζωικού αιώνα. Μετά το πέρας της εκτίμησης των ευρημάτων θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την μελλοντική εκμετάλλευση του πεδίου.