«Βουτιά» για τις Πωλήσεις Αυτοκινήτων στην Κίνα

0

«Χειρόφρενο» τράβηξαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα, κάνοντας βουτιά 92% κατά το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου, καθώς η εξάπλωση της επιδημίας του κορωναϊού επηρεάζει επιχειρήσεις και καταναλωτική δραστηριότητα. Ήδη κατά τις πρώτες 16 ημέρες του Φεβρουαρίου, οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων 

στην Κίνα -τη μεγαλύτερη αγορά οχημάτων στον κόσμο- ανήλθαν μόλις στα 4.909 οχήματα, από 59.930 οχήματα στο αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων Κίνας (CPCA). H βουτιά στις πωλήσεις αποτελεί το πρώτο στοιχείο που δείχνει το μέγεθος του πλήγματος που έχει υποστεί η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. 

«Τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου ήταν πολύ λίγες οι αντιπροσωπείες που άνοιξαν ενώ λόγω των περιοριστικών μέτρων και των ανησυχιών για τον κοροναϊό ήταν ελάχιστη και η κίνηση των πελατών», αναφέρει η CPCA στην ανακοίνωσή της. 

Οι πρώτες προβλέψεις κάνουν λόγο για υποχώρηση πάνω από 10% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα στο πρώτο ήμισυ του έτους και περίπου 5% για το σύνολο του έτους, υπό την προϋπόθεση πάντα, ότι πριν από τον Απρίλιο, η επιδημία θα τεθεί υπό έλεγχο.