Γεράσιμος Θωμάς: «Αισθάνομαι Υπερήφανος που Συνεισέφερα στην Προσπάθεια Χάραξης Μιας Νέας Ενεργειακής Πολιτικής για τη Χώρα»

0

Ο απερχόμενος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεράσιμος Θωμάς χθες, μετά την υποβολή της παραίτησής του από την κυβέρνηση, δήλωσε ότι προβαίνει στην ενέργεια αυτή για να αναλάβει νέα καθήκοντα ως  Γενικός Διευθυντής  Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Υπηρέτησα την κυβέρνηση με προσήλωση και αφοσίωση αυτό τον χρόνο και προτίθεμαι να υπηρετήσω την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον ίδιο τρόπο από τη νέα μου θέση», σημειώνει ο κ. Θωμάς και προσθέτει:

«Κατά τη χρονιά που πέρασε, η κυβέρνησή μας  εδραίωσε την εθνική προσπάθεια για την στροφή στην πράσινη ενέργεια. Αντιμετώπισε αποτελεσματικά το σοκ του κορωνοϊού και τις τουρκικές προκλήσεις. Αισθάνομαι υπερήφανος που συνεισέφερα στην προσπάθεια χάραξης μιας νέας ενεργειακής πολιτικής για τη χώρα, με φιλόδοξους στόχους και με καλές πρακτικές  για όλη την Ευρώπη.

Ευχαριστώ θερμά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, τον υπουργό μας Κωστή Χατζηδάκη για την άψογη συνεργασία και τη φιλία του καθώς και τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του υπουργείου. Συνεργάστηκα εποικοδομητικά και έχτισα φιλίες με όλη την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ και τους ευχαριστώ. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου υπουργούς και τους βουλευτές που με στήριξαν σε δύσκολες αποφάσεις. Τέλος ένα ευχαριστώ στον Επίτροπο Paolo Gentiloni και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους στη νέα μου θέση», τονίζει στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του ο απερχόμενος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.