Γ. Σταθάκης: Δεν Πρόκειται να Αυξηθεί η Τιμή του Ρεύματος

0

Απέκλεισε, για ακόμη μία φορά, το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε σχόλιό του για τη νέα εμπορική πολιτική της ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ αποφασίζει για τις εκπτώσεις, είναι 100% δική της απόφαση. Αυτή ρυθμίζει την εκπτωτική της πολιτική, δεν αφορά την κυβέρνηση», σημείωσε ο Γ. Σταθάκης μιλώντας στο Open Beyond.

Όπως είπε, την κυβέρνηση αφορά η τιμή του ρεύματος. «Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση της τιμής του ρεύματος, αυτό είναι η κυβερνητική ευθύνη», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σημείωσε ότι θα υπάρχει ρητή αναφορά για τον αγωγό East Med. «Δε θα υπογράψουμε σήμερα, θα έχουμε λίγη ακόμα τεχνική επεξεργασία για να υπογράψουμε στο επόμενο διάστημα», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Ερωτηθείς για τη «μάχη» των μακεδονικών προϊόντων έναντι των γειτόνων μας, ο υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε ότι η χώρα μας την κερδίζει «διότι μέχρι χθες 146 χώρες αναγνώριζαν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, άρα η ελληνική διπλωματία σε κάθε εμπορική έκθεση ανάλωνε ώρες επί ωρών για να γράφεται το FYROM».

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα είναι κατοχυρωμένα 100% ,καθώς υπάρχει απόλυτα καθαρή διατύπωση. «Η άλλη πλευρά πρέπει να έχει σαφέστατο μήνυμα ότι είναι προϊόν Βόρειας Μακεδονίας», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Γ. Σταθάκης κληθείς να σχολιάσει τις πλημμεληματικές διώξεις για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, επισήμανε ότι καλύπτεται πλήρως από τις δηλώσεις της Ρ. Δούρου πως έγινε ό,τι καλύτερο ήταν δυνατό. «Θεωρούμε ότι η διερεύνηση θα βγάλει το οριστικό πόρισμα. Κανένας δε στράφηκε κατά της δικαστικής διερεύνησης, κάθε άλλο», τόνισε.