Δήμος Αθηναίων: 900 καινούργιοι κάδοι απορριμμάτων στις γειτονιές της 4ης Δημοτικής Κοινότητας

0

Εκατοντάδες νέους πράσινους και μπλε κάδους, στην 4η Δημοτική Κοινότητα, (Σεπόλια, Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος, Κολοκυνθού, Λόφος Σκουζέ και Θυμαράκια), τοποθετεί ο δήμος Αθηναίων αυξάνοντας κατά 43% τον συγκεκριμένο εξοπλισμό καθαριότητας στο πλαίσιο της πολιτικής του για μια «καθαρή Αθήνα σε όλες τις γειτονιές».

Η τοποθέτηση των 900 κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακύκλωσης (600 πράσινοι και 300 μπλε) πραγματοποιείται για πρώτη φορά με βάση μελέτης χωροθέτησης. Η μελέτη εκπονήθηκε για κάθε γειτονιά ξεχωριστά, με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Οι κάδοι τοποθετούνται είτε προς αντικατάσταση φθαρμένων είτε προσθετικά σε σημεία που δεν υπήρχαν. Υπολογίζεται ότι με την ολοκλήρωση της παρέμβασης θα υπάρχουν στην 4η Δημοτική Κοινότητα διαθέσιμοι περίπου 1.450 κάδοι σύμμεικτων απορριμμάτων και περίπου 850 κάδοι ανακύκλωσης, δηλαδή συνολικά θα φτάσουν τους 2.300, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 43%.

Σημειώνεται ότι εκτός από τις αναφορές των ίδιων των κατοίκων και επαγγελματιών κάθε περιοχής, οι υπηρεσίες του Δήμου «σαρώνουν» όλους τους δρόμους, από τους μικρούς μέχρι και τους πιο κεντρικούς, με στόχο τον εντοπισμό, τον έλεγχο και την αντικατάσταση των ελαττωματικών κάδων με νέους.

Η τοποθέτηση των νέων κάδων εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό καθαριότητας, που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση ο δήμος Αθηναίων. Ένα πρόγραμμα που έχει εντατικοποιηθεί, ώστε η πρωτεύουσα να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή, αλλά και ασφαλής υγειονομικά αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.