Δρ. Ιωάννης Κατάκης: Ο Νέος Γενικός Διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ

0

O Δρ. Ιωάννης Κατάκης είναι, από τις 20/11/2017, ο νέος προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ. Ας σημειωθεί ότι ο Ιωάννης Κατάκης είναι ο πρώτος Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης στην Εμπορία που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα.

Επί χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος της Intralot, στην οποία έχει θητεία από το 1998 έως το 2015 ο Ι. Κατάκης έχει υπάρξει μεταξύ άλλων επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης στρατηγικής και εμπορίας του ομίλου, αλλά και μέλος του ΔΣ.

Επίσης στην Intralot ήταν επικεφαλής των θυγατρικών σε αρκετές χώρες του εξωτερικού όπως Μαρόκο, Ρουμανία, Ταιβάν, Μάλτα, Νέα Ζηλανδία, Ισπανία, Αυστραλία.

Αλλά και πριν την Intralot από το 1989 έως το 1994 ο νέος Γ.Δ. Εμπορίας της ΔΕΗ είχε εργαστεί στον όμιλο Ιντρακομ και στην εταιρεία τεχνολογίας Eurocom Expertise όπου μεταξύ άλλων δημιούργησε και ανέπτυξε τα πρώτα μεγάλα site στην Ελλάδα όπως το site του Ολυμπιακού olympiacos.gr, το πρώτο site της vodafone panaphone.gr και το flash.gr.

Τον Σεπτέμβριο 2015 εξελέγη στην Αμερική Μέλος του Hall of Fame of the PGRI της Βιομηχανίας των Τυχερών Παιχνιδιών. Ο Δρ. Κατάκης κατέχει διδακτορικό στην Ιατρική Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde (Ην. Βασίλειο) και είναι διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Sheffield (Ην. Βασίλειο)