Εξώδικο του Δημάρχου Λαγκαδά προς το ΥΠΕΝ για την Αναστολή Λειτουργίας του Πάρκου Ανακύκλωσης

0

Εξώδικο προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο δήμο Λαγκαδά, απέστειλε ο δήμαρχος, Γιάννης Καραγιάννης.

Το συγκεκριμένο πάρκο εγκαινιάστηκε στις αρχές Μαρτίου και από τότε το επισκέφτηκαν, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Λαγκαδά, περίπου 200 σχολεία και περισσότεροι από 10.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μέσω της εξώδικης διαμαρτυρίας προς το υπουργείο, ο κ. Καραγιάννης ζητά να ενημερωθεί εγγράφως για το ποιος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πάρκου από την Δευτέρα 17 Ιουνίου, για το πότε λήφθηκε η σχετική απόφαση και με ποια αιτιολογία.

Παράλληλα, καλεί άμεσα το Υπουργείο να προχωρήσει στην επαναλειτουργία του, προσθέτοντας πως οι δράσεις απευθύνονται στα παιδιά και την ελληνική κοινωνία με τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη.

Όπως αναφέρει ο κ. Καραγιάννης, πρόκειται για μια εγκατάσταση η οποία κατασκευάστηκε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον δήμο Λαγκαδά και έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις νόμιμης εγκατάστασης και λειτουργίας από τις αρμόδιες Αρχές και αδικαιολόγητα μένει σήμερα κλειστό.