Επίλεκτος: Ξεκίνησε η Λειτουργία της Μεγαλύτερης Μονάδας Βιοαερίου της Ευρώπης

0

Την έναρξη της λειτουργίας της μονάδας βιοαερίου που διαθέτει στα Φάρσαλα ανακοίνωσε προ ημερών η Επίλεκτος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μονάδα βιοαερίου στην Ευρώπη.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης για την κατασκευή της μονάδας έφτασε τα 17,5 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, τα 10,5 εκατ. ευρώ προήλθαν από το πρόγραμμα Jessica που διαχειρίζεται η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν ίδια συμμετοχή των μετόχων της εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μονάδα του είδους της στην Ευρώπη και είναι εγκατεστημένη σε ιδιόκτητη έκταση της Επίλεκτος, στη θέση «7ο χλμ. της Ε.Ο. Φαρσάλων Λάρισας», της Τοπικής Κοινότητας Βαμβακούς, της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα, του Δήμου Φαρσάλων, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Η μονάδα, εγκατεστημένης ισχύος 6MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής σταθμού 5,252ΜWe, θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια τροφοδοτούμενη με φυτικά και ζωικά απόβλητα τα οποία θα προέρχονται από περίπου 100 κτηνοτροφικές και μεταποιητικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής.

Η επένδυση της Επίλεκτος για την κατασκευή της μονάδας βιοαερίου σηματοδοτεί την «στροφή» της εταιρείας στον ενεργειακό κλάδο, ενώ από την πλήρη λειτουργία της μονάδας, αναμένεται να εξασφαλίσει η Επίλεκτος έσοδα της τάξης των 8 εκατ. ευρώ και κέρδη 2 εκατ. ευρώ.