Ικανοποίηση Σταθάκη για την Απόφαση της ΕΕ Σχετικά με τις ΑΠΕ και την Εξοικονόμηση Ενέργειας

0

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σχετικά με την πολιτική συμφωνία μεταξύ των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το καθεστώς λειτουργίας και τους στόχους της Ενεργειακής Ένωσης.

Αναλυτικά, ο κ. Σταθάκης ανέφερε:

«Η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στις διεθνείς προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της. Στο πλαίσιο αυτό, πρωτοστατήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου η Ε.Ε. να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, υιοθετώντας φιλόδοξους στόχους.

Πιστεύω ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η συμφωνία στην οποία κατέληξαν Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κοινοβούλιο και Συμβούλιο, καθώς υιοθετήθηκαν ακόμα πιο φιλόδοξοι κοινοί στόχοι, με ορίζοντα το 2030, τόσο για το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στην τελική κατανάλωση ενέργειας (32%), όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας (32,5%).

Προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινοί αυτοί στόχοι, τα κράτη-μέλη θα δικαιούνται να επιλέγουν το ενεργειακό μείγμα και τις πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας που ταιριάζουν καλύτερα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Στην Ελλάδα ο εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει. Μέσα από διαδικασίες ευρείας διαβούλευσης, θα καταλήξουμε, τον Σεπτέμβριο, στα κατάλληλα μέτρα πολιτικής για την επίτευξη των παραπάνω στόχων».