Μείωση 20% στην Παραγωγή Οχημάτων Περιμένουν Λόγω Κορωνοϊού οι Αναλυτές

0

Η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει αρνητικές συνέπειες στην παραγωγή οχημάτων, καθώς αναλυτές αναφέρουν ότι αναμένεται μείωση στην παραγωγή κατά 20%

Τα νέα δεδομένα έχουν προβληματίσει τους επικεφαλής των αυτοκινητοβιομηχανιών που αναγκάζονται να αναθεωρούν σχεδόν κάθε εβδομάδα τα πλάνα τους.

Η χαμένη παραγωγή αφορά εκατομμύρια πωλήσεις, γεγονός που δυσχεραίνει το σχεδιασμό των πλάνων για το 2020, ενώ παράλληλα είναι πολύ μεγάλη η απώλεια τζίρου, άρα και των κερδών των αυτοκινητοβιομηχανιών, βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Β. Αμερικής και πολλών χωρών στην Ευρώπη που «πάγωσαν» τις παραγγελίες τους με αποτέλεσμα οι αυτοκινητοβιομηχανίες να καθυστερούν εσκεμμένα την έναρξη των εργασιών στα εργοστάσιά τους.

Αντίθετα θετικά είναι τα μηνύματα από την Κίνα που έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την πανδημία και έχει ξεκινήσει δειλά δειλά τις παραγγελίες της.

Σε κάθε περίπτωση οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο όσο περιορίζεται η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και ο κόσμος μπαίνει και πάλι στην κανονικότητα.