Με Μειωμένη Τιμή Εκκίνησης το Πετρέλαιο Θέρμανσης

0

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η πανελλαδική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έκλεισε χθες, πρώτη ημέρα διάθεσής του, στο 1,037 ευρώ, μειωμένη κατά 9,4% σε σύγκριση με την 15η Οκτωβρίου του 2018 όπου η μέση τιμή ήταν το 1,145 ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών της αγοράς πρόκειται για μια καλή τιμή εκκίνησης, αν και όπως υποστηρίζουν ουδείς μπορεί αυτή τη στιγμή να υπολογίσει με ασφάλεια το πώς θα κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τις προσεχείς εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένη κατά 4% συγκριτικά και με την τιμή που είχε στις 30 Απριλίου του 2019 (1,081 ευρώ), την τελευταία ημέρα επίσημης διάθεσής του για την περυσινή χρονιά.

Στην Αττική η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κατά τη χθεσινή «πρεμιέρα», ήταν το 1,0185 ευρώ (από 0,967 έως και 1,070 ευρώ) και στο νομό Θεσσαλονίκης το 1,0295 ευρώ (από 0,999 έως και 1,060 ευρώ). Την ίδια στιγμή, στη Φλώρινα η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμάνθηκε στο 1,065 ευρώ, ενώ στη Δράμα στο 1,035 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, μέσα από αναλυτικές οδηγίες που έδωσε, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης και να μην έχουν ως αποκλειστικό κριτήριο τη χαμηλή τιμή.

Παράλληλα η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή σε δικό της φυλλάδιο αναφέρει λεπτομερώς τί ακριβώς πρέπει να προσέχουν οι πολίτες κατά την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.