Μητσοτάκης: Μόνο η Πώληση Μονάδων και η Είσοδος Στρατηγικού Επενδυτή θα Γλιτώσουν την ΔΕΗ από την Καταστροφή

0
Η πώληση μονάδων, ο στρατηγικός επενδυτής και η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ είναι οι βασικοί άξονες των μέτρων που απαιτούνται ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ΔΕΗ, όπως μεταξύ άλλων τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στα «Νέα».
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για να προσαρμόσει το ρόλο της ΔΕΗ στα νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα σήμερα η επιχείρηση να απειλείται με κατάρρευση, κάτι που θα συμπαρασύρει όλη την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για το θέμα της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε:
«Η ΔΕΗ είναι ο σπασμένος καθρέφτης της ιδεοληψίας και της ανικανότητας, δηλαδή της πολιτικής ανεντιμότητας αυτής της κυβέρνησης. Η ιστορία είναι γνωστή: ενώ υπέγραψε τη μείωση της συμμετοχής της ΔΕΗ στην αγορά ενέργειας στο 50%, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να προσαρμόσει τον ρόλο της στα νέα δεδομένα. Από τη Μικρή ΔΕΗ πήγαμε στη μισή ΔΕΗ.
Σήμερα η επιχείρηση απειλείται με κατάρρευση που θα συμπαρασύρει ολόκληρη την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Και δεν μασάμε τα λόγια μας. Μόνο η πώληση μονάδων της ΔΕΗ και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην επιχείρηση, σε συνδυασμό με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, μπορούν να μας γλιτώσουν από την καταστροφή. Μόνο έτσι θα διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας, θα μειωθεί το ενεργειακό κόστος και θα αποκατασταθεί η ρευστότητα της ΔΕΗ. Πρόκειται για τα αυτονόητα. Αλλά σήμερα δυστυχώς κυβερνά η ιδεοληψία.»