Οι Αστικές Αναπλάσεις στην Ατζέντα της Συνάντησης Δημαρά – Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

0

Συνάντηση με αντικείμενο τις βελτιωτικές αναπλάσεις στις μεγάλες πόλεις είχαν χθες, Παρασκευή, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κ. Δημαρά στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπουτάρη για το νέο θεσμικό πλαίσιο αναφορικά με τον επανασχεδιασμό και τις αναπλάσεις γηρασμένων και υποβαθμισμένων περιοχών των πόλεων, για την αύξηση του πρασίνου και των κοινόχρηστων χώρων και την ανανέωση των κτηρίων, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των νέων κανονισμών ανθεκτικότητας και ενεργειακής συμπεριφοράς, καλώντας τον να υποβάλει τις προτάσεις του.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του υφυπουργού, αλλά και ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως αστική ανάπλαση της πόλης, ο πολεοδομικός της σχεδιασμός, το παραλιακό μέτωπο, το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, η απομάκρυνση των στρατοπέδων, η αναβάθμιση της περιοχής Αλατίνη καθώς και οι νομικές περιπέτειες του Αποτεφρωτηρίου και των Κοιμητηρίων Θέρμης.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Γιώργος Δημαρέλος.