Παγκόσμιο συνέδριο Βερολίνου, ενεργειακή πολιτική μετά τη διείσδυση των ΑΠΕ

0

Η παγκόσμια ενεργειακή ελίτ, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα συγκεντρωθεί στις 26 – 27 Μαρτίου στο Βερολίνο, στο πλαίσιο του Συνεδρίου “BERLIN ENERGY TRANSITION DIALOGUE 2015”, το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γερμανικής Κυβέρνησης και των Γερμανικών Υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών και Ενέργειας.

Το Συνέδριο, με επιφανείς εισηγητές και επιλεγμένους συνέδρους απ’ όλο το φάσμα της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας, θα επικεντρωθεί σε θέματα μελλοντικής διαμόρφωσης της παγκόσμιας ενεργειακής πολιτικής αλλά και της ρύθμισης της ενεργειακής αγοράς ενόψει της – δεδομένης – εκτεταμένης διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

Στους ομιλητές συγκαταλέγονται οι Υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier και της Γαλλίας Laurent Fabius, ο Γερμανός Αντικαγκελάριος και Υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας Sigmar Gabriel κ.ά.

Από ελληνικής πλευράς έχει προσκληθεί από τους διοργανωτές και το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών να συμμετάσχει στις εργασίες του Συνεδρίου ο Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνης Μεταξάς, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης.

Το Συνέδριο αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τη διαμόρφωση των κεντρικών πολιτικών κατευθύνσεων που θα επηρεάσουν άμεσα και την ελληνική ενεργειακή αγορά. Ως εκ τούτου το energypress θα παρακολουθήσει στενά τις εργασίες και τα πορίσματά του.

πηγη: energypress