Περ. Αττικής: Πρώτοι στην Ανακύκλωση Χαρτιού οι Μαθητές του Νοτίου Τομέα

0

Ενισχυμένο σε συμμετοχή και αποτελεσματικότητα συνεχίστηκε και την περασμένη χρονιά το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία της Αττικής, με τους μαθητές του Νότιου Τομέα να κατορθώσουν να ανακυκλώσουν 87 τόνους χαρτί και να καταταγούν πρώτοι μεταξύ των άλλων σχολείων της Αττικής.

Πρόκειται για μία σημαντική δράση ανακύκλωσης του προγράμματος «Έλα στον κύκλο μας» που υλοποιούν η Περιφέρειας Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, η οποία βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από όλη τη μαθητική κοινότητα.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Καπάταης, αναφερόμενος στην αποδοχή του προγράμματος από τους μαθητές, σημείωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, εκπονεί φιλικά προγράμματα ευαισθητοποίησης των πολιτών στη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως το συγκεκριμένο που αφορά τη διαχείριση χαρτιού στα σχολεία. Πρόσθεσε, δε, ότι στοχεύει και στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής αγωγής των μαθητών, μέσα από την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή τους στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

«Για άλλη μια χρονιά, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς τα κατάφεραν. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια» πρόσθεσε.

Ο αντιπεριφερειάρχης υπενθύμισε ότι τον Νοέμβριο του 2016 το πρόγραμμα, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών, και με σύνθημα «Έλα στον κύκλο μας», ξεκίνησε δράσεις σε σχολεία που περιλαμβάνουν διανομή ενημερωτικού υλικού (φυλλάδια, αυτοκόλλητα, cd με εκπαιδευτικό παιχνίδι ), ενημέρωση για την ανακύκλωση χαρτιού, και τοποθέτηση χάρτινου κάδου ανακύκλωσης χαρτιού, του «ΧΑΡΤΟΦΑΓΟΥ», εντός των σχολικών αιθουσών.

Ο κ. Καπάταης τόνισε ότι το πρόγραμμα απευθύνθηκε και σε άλλους φορείς, οι οποίοι ξοδεύουν μεγάλες ποσότητες χαρτιού, όπως η Βουλή των Ελλήνων, η Περιφέρεια Αττικής και νοσοκομεία (ξεκίνησε από τον Ευαγγελισμό και συνεχίστηκε στο Θριάσιο), όπου εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία, καθώς και σε ιδιωτικές εταιρείες και οργανισμούς ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.

Φορείς, στους οποίους η συνολική κατανομή ανακύκλωσης για το 2018 έχει ως εξής: Στα σχολεία της Αττικής 306 τόνοι, σε νοσοκομεία της Αττικής 103 τόνοι, στη Βουλή των Ελλήνων 31 τόνοι, και σε λοιπές υπηρεσίες 28 τόνοι.