Πιτσιόρλας: Αρχές του 2018 Ξεκινά το Έργο στο Ελληνικό

0

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στ. Πιτσιόρλας Mιλώντας δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ότι οι διαδικασίες που αφορούν στην επένδυση του Ελληνικού θα προχωρήσουν, με την άδεια για Καζίνο να εκδίδεται ως το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ, όπως χαρακτηριστικά είπε, «στις αρχές του 2018 θα μπουν μπουλντόζες».
Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, η χώρα δραστηριοποιείται στον τομέα των διεθνών επενδύσεων, τονίζοντας την επίσκεψη Μπορίσοφ, την επικείμενη επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα και την κινεζική «απόβαση» στη ΔΕΘ.
«Οι εισροές σε άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν τριπλασιαστεί το α΄ εξάμηνο του 2017», προσέθεσε ο κ. Πιτσιόρλας, υπογραμμίζοντας πως διαπιστώνεται μεγάλο ενδιαφέρον και στον τομέα του τουρισμού, με εξαγορές και κατασκευές ξενοδοχειακών μονάδων.
«Μακάρι με τη ΝΔ να τσακωνόμαστε για θέματα επενδύσεων και οικονομίας», συμπλήρωσε ο υφυπουργός, αναφερόμενος στην κριτική της ΝΔ, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, προχωράμε γρήγορα… Οι δείκτες της πραγματικής οικονομίας βελτιώνονται».
Στο μεταξύ, αναφερόμενος στην επίσκεψη Μακρόν, σημείωσε ότι έχει «ιδιαίτερη συμβολική αξία, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε», τονίζοντας ότι η επιλογή της Ελλάδος από τον Γάλλο πρόεδρο για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του στο εξωτερικό δεν είναι τυχαία.
«Φαίνεται ότι υπάρχει συναντίληψη με το Παρίσι για τα μεγάλα θέμα της Ευρώπης», συνέχισε ο κ. Πιτσιόρλας, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό πως ο Γάλλος πρόεδρος τάσσεται σαφώς εναντίον του Grexit και αναγνωρίζει ότι υπάρχουν θετικά βήματα στη χώρα.