Πολιτική Σκοπιμότητα ‘Βλέπει’ η ΓΕΝΟΠ Πίσω από την Καταδικαστική Απόφαση σε Βάρος Επτά Συνδικαλιστών

0

Την ελπίδα ότι «στην επόμενη φάση οι συνάδελφοι συνδικαλιστές θα δικαιωθούν» εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αναφερόμενη στη χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να καταδικαστούν επτά συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας.

«Η δίκη θα έχει συνέχεια. Η χθεσινή εξέλιξη δεν ακυρώνει τους αγώνες, τις προσπάθειες και την αφοσίωση των επτά συναδέλφων μας στο θεσμικό τους ρόλο, δηλαδή την προάσπιση και την προαγωγή των εργασιακών δικαιωμάτων», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζει: «Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η δίωξη εναντίον των 59 είχε πολιτική αφετηρία. Ακόμα, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η εκποίηση μιας δημόσιας επιχείρησης θα ήταν πολύ πιο εύκολη χωρίς την ‘ενοχλητική παρουσία’ των εκπροσώπων των εργαζομένων. Το δάνειο των 500.000 ευρώ έχει επιστραφεί στη ΔΕΗ και μάλιστα εντόκως. Συνεπώς, η οποιαδήποτε -περί του αντιθέτου – αναφορά σε ορισμένα ΜΜΕ αν δεν είναι βαριά άγνοια, τότε είναι κραυγαλέα σκοπιμότητα».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορούσε χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς το συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της, τα έτη 2008, 2009 και 2010 για την οποία δικάστηκαν συνολικά 58 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώους 51 κατηγορουμένους, πρώην προέδρους και στελέχη της ΔΕΗ, ενώ έκρινε ενόχους επτά συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.