Προχωρούν οι Διαδικασίες Κατεδάφισης Αυθαιρέτων με Απευθείας Ανάθεση

0

Τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων με απευθείας ανάθεση, μέχρι το πόσο των 135.000 ευρώ, με δυνατότητα η εργολαβία να επεκταθεί κατά 50%, εφόσον επεκταθεί το φυσικό αντικείμενο, προχωρά -σε πρώτη φάση- η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ταυτόχρονα, κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες (κτηματική υπηρεσία, πολεοδομίες, δασαρχεία) στη συγκέντρωση, ιεράρχηση και κατηγοριοποίηση όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων, προκειμένου να προβεί στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

«Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα τις κατεδαφίσεις σε καθαρές περιπτώσεις αυθαιρέτων, σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δάση, καταπάτηση αιγιαλού και ρέματα. Στην Αττική, οι κατεδαφίσεις έχουν εντατικοποιηθεί και πλέον επιταχύνουμε τις διαδικασίες και για την υπόλοιπη Ελλάδα» επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος συμμετείχε χθες, Παρασκευή, στο υπουργείο, σε σχετική σύσκεψη με τη γγ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ρένα Κλαμπατσέα, τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του ΥΠΕΝ, Δημήτρη Δερματά, τον προέδρο του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου, Γιώργο Πατρίκιο και τους συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όλης της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ο προγραμματισμός εκτέλεσης των τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης, καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης της διαδικασίας. Κατά προτεραιότητα θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα που βρίσκονται σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις, αιγιαλούς και ρέματα, με πόρους που θα εγκριθούν από το Πράσινο Ταμείο.