Στην Αθήνα αύριο οι ιταλοί της Snam για το ΔΕΣΦΑ

0

Στην Αθήνα θα βρίσκονται αύριο σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της  Snam, της εταιρείας που διαχειρίζεται το ιταλικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου. Ο ιταλός διαχειριστής έχει εμπλακεί στη διαδικασία πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ, μετά την έρευνα που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης στην εταιρεία Socar του Αζερμπαϊτζάν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη των Ιταλών σχετίζεται με την εν εξελίξει προσπάθεια να διασωθεί η πώληση του ΔΕΣΦΑ την ύστατη στιγμή, μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν από την ψήφιση τροπολογίας το καλοκαίρι που οδηγούσε σε περιορισμό των προς ανάκτηση από το ΔΕΣΦΑ ποσών από παρελθοντικές επενδύσεις.

Πιο αναλυτικά η ιταλική εταιρεία είχε εμπλακεί στην πώληση καθώς η ΕΕ είχε ζητήσει προκειμένου ο ΔΕΣΦΑ να καλύπτει τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής ενεργειακής νομοθεσίας με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, να μεταβιβαστεί ποσοστό τουλάχιστον 19%, από το μερίδιο που θα αποκτούσε η Socar, σε πιστοποιημένο Ευρωπαίο διαχειριστή.

Στο πλαίσιο αυτό η Socar και η ελληνική πλευρά είχαν καταλήξει στην ιταλική εταιρεία η οποία και έδειξε ενδιαφέρον να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΕΣΦΑ με δικαιώματα επί του μάνατζμεντ. Μάλιστα το καλοκαίρι όταν ανέκυψε το ζήτημα με τη γνωστή τροπολογία του ΥΠΕΝ που προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των Αζέρων, που αυτή τη στιγμή δηλώνουν ότι οι συνθήκες της πώλησης έχουν αλλάξει, με αποτέλεσμα να απειλείται η αποκρατικοποίηση, εκτός από τη Socar είχαν υπάρξει διαβουλεύσεις και με τη Snam.

Δύο μήνες μετά, τα στελέχη της Snam επιστρέφουν στην Αθήνα, μετά και τις διαπραγματεύσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα με τα κλιμάκια των θεσμών για τα ενεργειακά παραδοτέα της αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου. Στις συζητήσεις αυτές θυμίζουμε ότι οι θεσμοί ζήτησαν την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του 2013 και χωρίς αλλαγή στο προσφερόμενο τίμημα. Ειδικότερα οι θεσμοί φέρονται να ζητούν ολοκλήρωση της πώλησης με βάση το διαγωνισμό του 2013, με το Δημόσιο να εισπράττει 188 εκατ. ευρώ (για την πώληση του 31%, αφού τα υπόλοιπα 212 εκατ. προορίζονται για τα ΕΛΠΕ που πωλούν το 35% του ΔΕΣΦΑ). Αντίθετα η Κομισιόν είναι ανοιχτή σε πιθανές περαιτέρω αλλαγές στη μετοχική σύνθεση του νέου σχήματος.

Βεβαίως η πλευρά της Socar έχει διαμηνύσει ότι μετά τις αλλαγές του Ιουλίου (τροπολογία ΥΠΕΝ) θα πρέπει να διαφοροποιηθεί το τίμημα ή να βρεθούν άλλοι τρόποι για να αποζημιωθούν. Υπό αυτό το πρίσμα τα σενάρια που διαμορφώνονται είναι τα εξής:

  • ήπια αλλαγή της τροπολογίας που να περιορίζει την απώλεια για το νέο μέτοχο και ταυτόχρονα να διασφαλίζει ότι δε θα υπάρξουν οι υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη δικτύου που προβλέπονταν πριν τη ρύθμιση
  • μεταβολή των μετοχικών ποσοστών που προβλέπονται με πώληση μεγαλύτερου μεριδίου της Socar προς τη Snam, χωρίς να αποκλείεται και επαναγορά του ποσοστού που πωλείται από τα ΕΛΠΕ (35% από το συνολικό 66%).

Για να προχωρήσει το σχέδιο απεμπλοκής βεβαίως απαιτείται και η συμφωνία όλων των ενδιαφερομένων μερών, που είναι εκτός από την ιταλική Snam και η Socar.

Στο πλαίσιο αυτό, η επίσκεψη των στελεχών της Snam αναμένεται να καταδείξει εάν υπάρχει πιθανότητα να προχωρήσει μια εναλλακτική συμβιβαστική λύση ώστε να αποφευχθεί το ναυάγιο ή εάν αντίθετα υπάρχει απόσταση και το σενάριο της ματαίωσης της πώλησης έρχεται πιο κοντά.

Πηγή: www.capital.gr