Σ. Φάμελλος: «Νέα Σελίδα για την Ανάπτυξη με Προστασία και Αξιοποίηση του Φυσικού Περιβάλλοντος»

0

Με αφορμή την ολοκλήρωση της ανάρτησης των δασικών χαρτών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε: «Μια πρωτόγνωρη διαδικασία για όλους μας, αυτή της ανάρτησης των δασικών χαρτών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία εχθές. Μόνο η κυβέρνησή μας πήρε την πολιτική απόφαση να επιλύσει προβλήματα χρόνων στη διαχείρισης της γης και της υπαίθρου, τα οποία ανέδειξε αυτή η ανάρτηση.

Θέλω να ευχαριστήσω τις αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες για την υποστήριξη όλου του έργου και την αυταπάρνηση που έδειξαν για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της ανάρτησης. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω την ΕΚΧΑ ΑΕ για όλη την τεχνική υποστήριξη του έργου, η οποία εξυπηρέτησε τους πολίτες για την υποβολή των αντιρρήσεων ή των πρόδηλων σφαλμάτων. Τέλος, πρέπει να ευχαριστήσω τους 120 Δήμους που ανταποκρίθηκαν έστω και καθυστερημένα και ανάρτησαν οικιστικά όρια στους δασικούς χάρτες, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των δημοτών τους.

Για εμάς, τώρα αρχίζει ακόμα περισσότερη δουλειά για την ισόρροπη ανάπτυξη με προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Θα συσταθούν άμεσα οι Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων που θα εξετάσουν τις αντιρρήσεις ενώ παράλληλα ξεκινά η νέα ανάρτηση χαρτών στο 17% της χώρας από τις 12 Οκτωβρίου, ενώ αύριο ολοκληρώνεται και ο διαγωνισμός για την ανάθεση της κατάρτισης δασικών χαρτών στο 46% της χώρας. Τέλος, εντός του 2017 θα αναρτηθεί σε διαβούλευση ο νόμος για τις οικιστικές πυκνώσεις, για την πλήρη εφαρμογή των δασικών χαρτών σε όλη την ελληνική επικράτεια».