Τα Ηλεκτρικά Οχήματα Βοηθούν στην Αντιμετώπιση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

0

Στην Ασία και την Ωκεανία περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 92% του πληθυσμού της Ασίας και του Ειρηνικού, εκτίθενται σε επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που ενέχουν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία. Αυτό τονίστηκε περαιτέρω τον περασμένο Φεβρουάριο, με τη δημοσίευση των σχετικών στοιχείων από την μεγαλύτερη στον κόσμο τράπεζα δεδομένων, σε πραγματικό χρόνο, για την ποιότητα του αέρα, στο πλαίσιο του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP), υποδεικνύοντας ότι μεγάλο μέρος της συγκεκριμένης περιοχής παραμένει σε «ανθυγιεινά» επίπεδα ποιότητας του αέρα. Στην πραγματικότητα, η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι παγκοσμίως η πέμπτη κύρια αιτία θανάτου, με το 9% των θανάτων να προέρχονται από αυτή. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκεύασαν ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών, η ηλεκτρική κινητικότητα μπορεί να αποτελεί μέρος των λύσεων για την αντιμετώπιση των επιπέδων ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Μόνο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να εξοικονομήσει 4,6 μετρικούς τόνους αερίων θερμοκηπίου ετησίως, πράγμα που ισοδυναμεί με την φύτευση 209 δένδρων.

Tέλος για να αντιληφθούμε, το μέγεθος αυτό, χρειάζονται περισσότερα από 81 εκατομμύρια δέντρα για να «απορροφήσουν» αυτό το μέγεθος CO2 σε έναν χρόνο.