Το αποθεωτικό αφιέρωμα της Deutsche Welle για το υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου

0

Στο αφιέρωμα παρουσιάζονται εντυπωσιακές εικόνες από το μουσείο.

Τη «μαγευτική», όπως την χαρακτηρίζει, υποθαλάσσια διαδρομή αυτοδυτών εν δράσει, καταγράφει σε εκτενές αφιέρωμα το τηλεοπτικό δίκτυο της Deutsche Welle, από το υποβρύχιο μουσείο στην Αλόννησο. Η DW σε συνεννόηση με το δήμο Αλοννήσου καταγράφει την εμπειρία μίας οικογένειας Γάλλων αυτοδυτών. Όπως σημειώνεται, μάλιστα,  η συγκεκριμένη οικογένεια επέλεξε Ελλάδα και ειδικότερα Αλόννησο, μόνο για τον σκοπό αυτό φέτος.

«Έχουμε βουτήξει παντού στον κόσμο, στην Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη. Εδώ όμως ζεις κάτι μοναδικό, βιώνεις την
ιστορία χιλιάδων ετών!» δήλωσε στην κάμερα ένας εκ των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη εκδρομή. Όπως αναφέρεται και στο video που προβάλλεται, στο group συμμετείχε και ο δήμαρχος της Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης.

Όπως λέει ο ίδιος προτιμά να καταδύεται συχνά με τουρίστες, προκειμένου να αφουγκράζεται τις εντυπώσεις των επισκεπτών. «Ξεκίνησα μαθήματα κατάδυσης λόγω του ναυαγίου και τελικά ο βυθός με κέρδισε για πάντα! Το ναυάγιο της Περιστέρας αποτελεί έναν πόλο έλξης για κάθε λάτρη της κατάδυσης παγκοσμίως. Ως κάτοικος της Αλοννήσου λοιπόν, θεωρούσα αδιανόητο να έχω δίπλα μου ένα μοναδικό θησαυρό του κόσμου και να μην μπορώ να τον επισκεφτώ, ανά πάσα στιγμή. Κάθε κατάδυση είναι σαν να βουτάω για πρώτη φορά, καθώς ανακαλύπτω κάτι νέο».

Η επιτυχημένη εκπομπή Euromaxx της Deutsche Welle μεταφέρει αυτές τις ημέρες στο κοινό της τον συναρπαστικό κόσμο του διάσημου ναυαγίου των χιλιάδων αμφορέων του 5ου αι. π.Χ. στην Περιστέρα Αλοννήσου. Στην εκπομπή ωστόσο τονίζεται, πως η πρόσβαση στον μυστηριώδη κόσμο του βυθού δεν αφορά μόνο τους φίλους της κατάδυσης, αλλά απευθύνεται και σε όλους τους επισκέπτες της Αλοννήσου, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα, χωρίς καν να βραχούν!

Στα σοκάκια της Χώρας Αλοννήσου, το Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού παρέχει όλες τις πληροφορίες και τη δυνατότητα να καταδυθεί κανείς εικονικά και να περιηγηθεί στα ναυάγια σαν αληθινός δύτης, με τεχνολογικές εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Δείτε το αφιέρωμα εδώ