Τραμπ: Δεν Με Προβλημάτισαν οι Νέες Πυραυλικές Δοκιμές της Β. Κορέας

0

Παρότι πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η εκτόξευση των πυραύλων ήταν και μια προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ, ο Τραμπ δήλωσε ότι το γεγονός δεν τον προβλημάτισε. «Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά είναι πύραυλοι μικρού βεληνεκούς και πολλοί έχουν τέτοιους πυραύλους…πολύ συνηθισμένοι πύραυλοι», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ενώ για μία ακόμη φορά τόνισε ότι είναι πολύ καλή η σχέση του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Οταν ρωτήθηκε αν τον προβλημάτισαν οι νέες πυραυλικές δοκιμές της Β. Κορέας, ο Τραμπ απάντησε: «Οχι καθόλου» και σημείωσε ότι ο Κιμ δεν χαρακτήρισε την εκτόξευση ως προειδοποίηση για τις ΗΠΑ. «Δεν είπε μια προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ. Έχουν τις διενέξεις τους, οι δυο τους. Τις έχουν προ πολλού», δήλωσε, αναφερόμενος στην Βόρεια Κορέα και Νότια Κορέα.
Τραμπ: Εξοχος πρωθυπουργός ο Τζόνσον

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε και με τον Μπόρις Τζόνσον, ενώ δήλωσε ότι ο Βρετανός θα είναι έξοχος στο νέο πόστο του. «Είναι ένας καλός τύπος και φίλος. Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές. Η Βρετανία τον είχε ανάγκη εδώ και πολύ καιρό», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει εμπορικές συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο εργάζονται ήδη για μια εμπορική συμφωνία για τη μετά Brexit εποχή», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το ΑΠΕ και υποσχέθηκε ότι αυτή η συμφωνία θα είναι πολύ σημαντική. «Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε τρεις, τέσσερις ακόμη και πέντε φορές περισσότερα με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ΗΠΑ εμποδίστηκαν μέχρι σήμερα να κάνουν περισσότερο εμπόριο με τους Βρετανούς εξαιτίας της «σχέσης τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν ότι το Brexit προσφέρει μια απαράμιλλη ευκαιρία για την ενίσχυση της οικονομικής εταιρικής σχέσης» των δύο χωρών, επιβεβαίωσε μια εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, η Τζες Σέλντον. Και οι δύο δεσμεύτηκαν για μια φιλόδοξη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσθεσε η Σέλντον.
Επικοινωνία Τραμπ- Μακρόν

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επικοινωνία και με τον Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη επίτευξης μιας διεθνούς συμφωνίας για τη φορολόγηση εταιρειών παροχής ψηφιακών υπηρεσιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών – στην οποία συζητήθηκαν επίσης το Ιράν και η επερχόμενη σύνοδος κορυφής των G7 – έγινε μετά από τις απειλές Τραμπ για μια «σημαντική αμοιβαία δράση» ενάντια στην Γαλλία, έπειτα από την ανακοίνωση του Παρισιού για την επιβολή ενός φόρου – επονομαζόμενου Gafa – στους αμερικανικούς κολοσσούς του τομέα υψηλής τεχνολογίας.

«Ο πρόεδρος επίσης υπογράμμισε ότι η σύνοδος των G7 θα είναι μια σημαντική ευκαιρία να κινηθούμε προς την κατεύθυνση μιας φορολόγησης παγκοσμίως των ψηφιακών δραστηριοτήτων, η οποία είναι προς το κοινό μας συμφέρον, και για την οποία χρειαζόμαστε να συνεχίσουμε εργαζόμαστε ώστε να αποκτήσουμε μια ευρεία διεθνή συμφωνία», τόνισε το Ελιζέ.