ΥΠΕΝ: Έργα € 916 Εκατ. για τη Διαχείριση Λυμάτων σε Οικισμούς Γ’ Προτεραιότητας

0

Την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των έργων διαχείρισης λυμάτων τόνισαν στη χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία των έργων διαχείρισης λυμάτων των οικισμών Γ΄ Προτεραιότητας, ενώ σε αυτή συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, Γιώργης Μαρινάκης.

Κοινή ομολογία των κ.κ. Υπουργών ήταν ότι η χώρα μας πρέπει άμεσα να ολοκληρώσει τα έργα διαχείρισης λυμάτων σε 169 οικισμούς Γ’ κατηγορίας (με πληθυσμό πάνω από 2.000), για τα οποία η Κυβέρνηση εξασφάλισε πόρους ύψους € 916 εκατ.

Παράλληλα, τονίστηκε η αναγκαιότητα συμμόρφωσης στις απαιτήσεις και το χρονοδιάγραμμα της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ, στην κατεύθυνση της οποίας κρίθηκε σκόπιμο να συγκροτηθεί και να εφαρμοστεί ένα «Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομών Λυμάτων», που θα αφορά στους εν λόγω οικισμούς.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν εντός τους φάσματος των αρμοδιοτήτων τους για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της σύμβασης.