83η ΔΕΘ: Σήμερα η Πενταμερής Συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδας – ΗΠΑ – Βουλγαρίας – Σερβίας – Ισραήλ

0

Η ενέργεια αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των σημερινών εκδηλώσεων της ΔΕΘ, με αφορμή και την πενταμερή συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας – ΗΠΑ – Βουλγαρίας – Σερβίας – Ισραήλ.

Ο κλάδος της ενέργειας είναι το θέμα στο οποίο επικεντρώνεται το συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, το οποίο θα λάβει χώρα σήμερα και στο οποίο θα μιλήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Παράλληλα, στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Ελληνας υπουργός θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Μαρκ Μενέζες, την υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τεμενούσκα Πέτκοβα, τον υπουργό Ενέργειας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Άντιτς και τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Γιουβάλ Στάινιτς.

Το Σάββατο, ο κ. Σταθάκης θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση του ΥΠΕΝ με θέμα «Η Ελλάδα μπροστά στις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης», όπου θα συζητηθούν οι προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα με τη νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και με τις διασυνδέσεις του φυσικού αερίου στα νότια Βαλκάνια. Την εκδήλωση, θα χαιρετίσει ο υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Μαρκ Μενέζες.

Την Κυριακή ο κ. Σταθάκης θα εγκαινιάσει το περίπτερο του ΥΠΕΝ και θα επισκεφθεί τα περίπτερα του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΣΦΑ.