Ανοδική Κίνηση για το Πετρέλαιο, Πάνω από τα 46 Δολάρια το Μπρεντ

0

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά σήμερα, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να καλύπτουν τις  short θέσεις τους και ενώ οι ανησυχίες για την υπερπροσφορά αργού παραμένουν στο προσκήνιο.

Το Μπρεντ  ενισχύεται κατά 35 σεντς ή 0,7% στα 46,18 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό (WTI) κατά 30 σεντς ή 0,7% στα 43,68 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό κινείται ανοδικά αυτή την εβδομάδα, μετά τις απώλειες ύψους 12% που έχει σημειώσει μόνο τον τελευταίο μήνα. Από τα υψηλά του 2017 οι απώλειες διαμορφώνονται κοντά στο 20%.

Παρά τις περικοπές της παραγωγής σε ΟΠΕΚ και Ρωσία που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, οι αγορές παραμένουν καλά εφοδιασμένες λόγω της αύξησης της παραγωγής σε άλλες χώρες.

Νιγηρία και Λιβύη απαλλάσσονται από τη συμφωνία και έχουν αυξήσει την παραγωγή, ενώ και το Ιράν που είναι μέλος του οργανισμού, αποφάσισε επίσης να προχωρήσει σε μια μικρή αύξηση της παραγωγής για να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς που χάθηκε λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Επίσης, η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 10% περίπου το τελευταίο έτος, σε 9,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.