Αύξηση 8,2% στις Εξαγωγές της Χημικής Βιομηχανίας το Πρώτο Τετράμηνο του 2017

0

Αύξηση εξαγωγών κατά 8,2% πέτυχαν στο α’ τετράμηνο του 2017, σε ετήσια βάση, οι επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών , σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΧΒ, στις 19 Iουνίου.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της χημικής βιομηχανίας προσβλέπουν με την υπογραφή της συμφωνίας και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, να υπάρξει κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για ανάπτυξη.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή χημική νομοθεσία από στελέχη του Γενικού Χημείου του Κράτους και της χημικής βιομηχανίας με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 160 στελεχών της βιομηχανίας. Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της χημικής βιομηχανίας, ιδίως των μικρομεσαίων, για το επόμενο διάστημα είναι σημαντικές, με επίπτωση στο κόστος.
Ο πρόεδρος του ΣΕΧΒ Βασίλης Γούναρης, ανακοίνωσε στα μέλη του Συνδέσμου ότι σχεδιάζεται η διεξαγωγή μελέτης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την καταγραφή και ανάλυση της χημικής βιομηχανίας στη χώρα μας, έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της οικονομίας.
«Ο τομέας της Ελληνικής Χημικής Βιομηχανίας απασχολεί σήμερα περί τους 13.000 εργαζόμενους, συμμετέχει κατά 11% στο σύνολο των Εξαγωγών και επενδύει 0,8% του τζίρου της στην Έρευνα και Ανάπτυξη. Παράλληλα πρόκειται για έναν ιδιαίτερα εξωστρεφή τομέα της ελληνικής οικονομίας καθώςτο 40% της παραγωγής εξάγεται σε άλλες χώρεςενώ το ποσοστό των εξαγωγών προς χώρες της Ε.Ε ανέρχεται στο 63%. Στοιχεία που αναδεικνύουν τη δυναμική της ελληνικής χημικής βιομηχανίας τόσο σε ποιότητα όσο και σε καινοτομία», τόνισε.