Ανησυχεί τη βιομηχανία η καθυστέρηση στη διακοψιμότητα – Επιστολή σε Σταθάκη

0

Τον έντονο προβληματισμό τους για την καθυστέρηση που παρατηρείται για το θέμα της υποβολής του ελληνικού αιτήματος για παράταση της διακοψιμότητας εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες πηγές της βιομηχανίας.

Θυμίζουμε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρμόδιος υπουργός ενέργειας Γ Σταθάκης είχαν δεσμευτεί για υποβολή του αιτήματος προς τις κοινοτικές αρχές μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα προ ημερών η βιομηχανία έστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό ζητώντας την επιτάχυνση της διαδικασίας υποβολής του σχετικού αιτήματος, με δεδομένο ότι ο παρών μηχανισμός διακοψιμότητας λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε 2,5 μήνες από σήμερα.

Στην ίδια επιστολή, η βιομηχανία επαναλαμβάνει ότι το αίτημα θα πρέπει να αφορά σε 3ετή παράταση και ότι ο μηχανισμός θα πρέπει να παραμείνει αυτόνομος μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά και θεσπιστεί μόνιμος μηχανισμός επάρκειας που θα διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή της ζήτησης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η επιστολή της βιομηχανίας προς τον υπουργό αποτελεί κοινή αντίληψη ότι η πρόταση θα αφορά στην παράταση της υπηρεσίας ως αυτοτελούς μηχανισμού για χρονικό διάστημα 3 ετών έως την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων της αγοράς και τη λειτουργία ενός μόνιμου μηχανισμού επάρκειας ισχύος που να διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή της ζήτησης.