Βρέθηκαν Δέκα Tόνοι Επικίνδυνων Αποβλήτων σε Παράδρομο της Αττικής Οδού

0

Σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία συνιστούν οι τουλάχιστον δέκα τόνοι όξινης πίσσας που βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι εδώ και μία εβδομάδα σε παράδρομο της Αττικής Οδού στη θέση Πούσι, δίπλα ακριβώς από την γέφυρα που οδηγεί στο Κορωπί και το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Σκάι, η πίσσα αυτή συνιστά ένα εξαιρετικά επικίνδυνο απόβλητο και η απόρριψή της είχε γίνει τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (18/06/2017) σε δύο διαφορετικά σημεία του παραδρόμου.

Τα απόβλητα έγιναν αντιληπτά από υπαλλήλους του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι ίδιοι έφτιαξαν δύο αναχώματα προκειμένου να περιορίσουν τα απόβλητα και να αποφευχθεί η επέκταση της ρύπανσης, ενημερώνοντας, ταυτοχρόνως, τους αρμοδίους. Την Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που είναι αρμόδια για την συλλογή των αποβλήτων και το ΥΠΕΚΑ, που την επομένη μέρα (Δευτέρα) έστειλε έναν επιθεωρητή περιβάλλοντος για να αξιολογήσει την κατάσταση.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον Σκάι, καμία απολύτως ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι τώρα για την απομάκρυνση της επικίνδυνης πίσσας.
Σημειώνεται, πάντως, πως η ίδια περιοχή έχει ξαναγίνει τόπος απόρριψης επικίνδυνων αποβλήτων το 2014.
Το ζήτημα, πλέον, είναι πότε θα κινητοποιηθεί η Πολιτεία, καθώς η επικινδυνότητα της όξινης πίσσας για την ανθρώπινη υγεία είναι ιδιαίτερα σοβαρή.