Στη Δανία, το Δεύτερο Κέντρο Δεδομένων της Apple Από Ανανεώσιμες Πηγές

0

Έξι δισεκατομμύρια δανέζικες κορώνες (806,9 εκατ. ευρώ) θα επενδύσει η Apple για την κατασκευή ενός κέντρου φιλοξενίας δεδομένων στη Δανία, το δεύτερο στη χώρα, το οποίο θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τον Ιανουάριο, η Facebook Inc. είχε κάνει γνωστό ότι επίσης στη Δανία θα βρίσκεται το τρίτο, εκτός ΗΠΑ, data center της.

Το data center της Apple στην πόλη Άαμπενραα, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, θα αρχίσει να λειτουργεί από το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Το πρώτο κέντρο υπολογιστών της Apple για την παροχή των υπηρεσιών iTunes Store, App Store, iMessage, Maps και Siri κατασκευάστηκε στην πόλη Βίμποργκ, στην κεντρική περιοχή της Γιουτλάνδης και πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία του, μεταδίδει το Reuters. H επιλογή της Δανίας αποδίδεται από την εταιρεία στην αξιοπιστία του δικτύου παροχής ανανεώσιμης ενέργειας -αιολικής και βιομάζα. Από την άλλη, ένα ακόμα data center της Apple παραμένει στα σχέδια.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει το 2015 την κατασκευή του στο Άθενρι της επαρχίας Κόναχτ στην Ιρλανδία, εντούτοις η κατασκευή του «παραμένει υπό δικαστικό έλεγχο», δηλώνει εκπρόσωπος της Apple στο Reuters.