ΔΗΣΥ: Άμεση Σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την ΛΑΡΚΟ

0

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με την Λάρκο και να συζητηθούν σχέδια για την επιβίωση της εταιρείας και των εργαζομένων της.

Το κείμενο υπογράφουν οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Τζελέπης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιάννης Μανιάτης και έχει ως εξής:

«Δεδομένων των μεγάλων προβλημάτων που αφορούν την ΛΑΡΚΟ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ & ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε., ζητάμε τη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου προκειμένου να συζητηθεί η πορεία της εταιρείας και το σχέδιο της Κυβέρνησης για την επιβίωσή της. Στην επιτροπή ζητάμε να παραστούν ο αρμόδιος Υπουργός, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι της ΔΕΗ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ως βασικοί μέτοχοι της εταιρείας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι κοινοποιούμε την παρούσα επιστολή στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Ν.Δ., Κ.Κ.Ε, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, και ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, προκειμένου να συνυπογράψουν το παρόν αίτημά μας».

Επίσης, νωρίς σήμερα αντιπροσωπεία της ΔΗ.ΣΥ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κ.Ο. κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον Δ/ντή της Κ.Ο. κ. Βασίλη ΄Εξαρχο συναντήθηκε με εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.
Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν για την απαξίωση της Εταιρείας, παρά τις προσωπικές δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα και των Υπουργών του. Στην ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που δεν ενδιαφέρεται για επιχειρήσεις που παράγουν πλούτο για τη χώρα, οδηγεί την επιχείρηση σε αδιέξοδο και κλείσιμο.

Η ΔΗΣΥ αντί για υποσχέσεις και κούφια λόγια:

α) Συμφώνησε με τους εργαζόμενους να ζητήσει δια της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας την άμεση Σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία να κληθούν οι αρμόδιοι Υπουργοί, η Διοίκηση της Εταιρείας, τα Σωματεία Εργαζομένων, η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και οι βασικοί μέτοχοι που είναι η Εθνική Τράπεζα και ΔΕΗ.
Η ανάγκη άμεσης σύγκλισης της Επιτροπής πηγάζει από το γεγονός ότι αναμένεται σύντομα η δημοσίευση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου χωρίς να υπάρχει Κυβερνητικό Σχέδιο για την επόμενη μέρα.

β) Πρότεινε και αποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι να επιδιωχθεί η κατάρτιση Βιώσιμου Σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της Εταιρείας που θα διασφαλίζει την παραγωγική λειτουργία και τις θέσεις εργασίας».