Τηλεφωνική Επικοινωνία Τραμπ – Μέρκελ Eνόψει της G20 με Επίκεντρο το Κλίμα

0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε χθες για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ ευχήθηκε η Σύνοδος της Ομάδας των Είκοσι (G20), η οποία αρχίζει την Παρασκευή στο Αμβούργο, να αποτελέσει «μια επιτυχία»

«Κατά τη διάρκεια μιας μακράς συνδιάλεξης, οι ηγέτες αναφέρθηκαν στα ζητήματα του κλίματος, της πρωτοβουλίας για τη χρηματοδότηση των γυναικών επιχειρηματιών και του εμπορίου, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας υπερπαραγωγής χάλυβα», ανέφερε η αμερικανική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Ο πρόεδρος «είπε ότι σκοπεύει να βοηθήσει την καγκελάριο, ώστε αυτή η Σύνοδος να αποτελέσει μια επιτυχία», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε σε δηλώσεις της χθες ότι αναμένει μια «δύσκολη» Σύνοδο, εξαιτίας των θέσεων του Τραμπ για το κλίμα, το εμπόριο και τις στρατιωτικές δαπάνες. Πρόκειται να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου που θα λάβει χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αμβούργο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εξάλλου μια τηλεφωνική συνδιάλεξη χθες με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τη Σύνοδο της G20, ενώ ο Τραμπ επαίνεσε τις προσπάθειες της Ρώμης για την αντιμετώπιση «της σοβαρής λιβυκής μεταναστευτικής κρίσης», σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.