Επαφές Φάμελλου σε Κοζάνη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη με Επίκεντρο τη Διαχείριση Απορριμμάτων

0

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, θα πραγματοποιήσει αυτό το τριήμερο περιοδεία στη Δυτική, Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, συγκεκριμένα στις πόλεις της Κοζάνης της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο τα ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων.

Σήμερα, Τετάρτη και ώρα 12:00, ο κ. Φάμελλος θα βρίσκεται στην Κοζάνη, όπου θα παραβρεθεί στην τελετή εγκαινίων της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία Υποδομών του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΔΣΑ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με ΣΔΙΤ, στην περιοχή Παλιό Ορυχείο ΔΕΗ.

Λίγο αργότερα, στις 15:00, θα απευθύνει εισηγητικό χαιρετισμό στην Ημερίδα που συνδιοργανώνουν τα Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομίας και Ανάπτυξης, με θέμα τον συντονισμό για την επίσπευση υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων ΠΕΣΔΑ Δυτικής Μακεδονίας. Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης (Κοβεντάρειο Κτήριο, Μούκα 1-7, Κοζάνη).

Στη συνέχεια της περιοδείας του, θα μεταβεί την Πέμπτη στην πόλη της Καβάλας, όπου θα συμμετάσχει στην αντίστοιχη Ημερίδαγια τον συντονισμό και την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων ΠΕΣΔΑ Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Η σχετική ομιλία του αν. ΥΠΕΝ θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 πμ,στο Ξενοδοχείο Lucy.

To μεσημέρι της ίδιας μέρας, στις 16:00, ο κ. Φάμελλος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα στην εκδήλωση της Nanotechnology 2017, με συμμετοχή στη Συνεδρία που αφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Εξοικονόμηση και Αποθήκευση Ενέργειας, που θα διεξαχθεί στο Porto Pallas Conference Center & Hotel, ενώ στις 20:00 θα παραστεί στην ενημερωτική εσπερίδα για την επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου στον Τρίλοφο και στο Πλαγιάρι (Αμφιθέατρο 1ου ΓΕΛ Μίκρας, Τρίλοφος), που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θέρμης και η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ-ΘΕΣΣ).

Η περιοδεία του αν. ΥΠΕΝ στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα ολοκληρωθεί το πρωί της Παρασκευής και ώρα 09:30με τον χαιρετισμό που θα απευθύνει στην Ημερίδα για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων ΠΕΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του, ο αν. ΥΠΕΝ θα πραγματοποιήσει και συναντήσεις με τοπικούς φορείς για θέματα της αρμοδιότητάς του.