Κοτζιάς σε Τουρκία: Δεν θα αντιδράσουμε ειρηνικά την επόμενη φορά

0

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, στις πιο κρίσιμες στιγμές για τα μεγάλα εθνικά θέματα της χώρας μας, ανοίγει τα χαρτιά του στην «Αυτοψία».

Σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί, ο Νίκος Κοτζιάς μιλά στον Αντώνη Σρόιτερ για την πορεία των εντατικών διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων. Σχολιάζει τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι και αποκαλύπτει ποιο όνομα προτιμά ο ίδιος, προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση με την Ελληνική Μακεδονία.

Ο κ. Κοτζιάς απευθύνει ανοιχτή προειδοποίηση στην Τουρκία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα αντιδράσει με τον ίδιο ειρηνικό τρόπο την επόμενη φορά που θα δεχθεί πρόκληση στα Ίμια, σαν τον προχθεσινό εμβολισμό του πλοίου «Γαύδος» του λιμενικού μας.

Όπως επισημαίνει η Τουρκία άγγιξε τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας. «Για να μην πω ότι τις ξεπέρασε», επισημαίνει. Για να προσθέσει ότι αν και υπουργός της διπλωματίας οφείλει να στείλει το μήνυμα στην Τουρκία.

«Η Ελλάδας δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Ιράκ, πρέπει να το καταλάβουν στην Άγκυρα» προσθέτει.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου «πώς θα αντιδράσουμε αν αύριο κάνει κάτι ανάλογο στο Αιγαίο η Τουρκία;» ο κ. Κοτζιάς απαντά «δεν θα το ξανακάνουν, πρέπει να μην το ξανακάνουν»… και προειδοποιεί ότι: Δεν θα αντιδράσουμε ειρηνικά την επόμενη φορά.