Ξεκινά σήμερα το 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

0

Το 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό θέμα την ανακύκλωση στην εκπαίδευση.

Το φεστιβάλ το οποίο διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης από σήμερα 3 έως τις 6 Μαίου θα «φιλοξενηθεί» στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELEXPO, στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Περιπτέρου 8.

Στη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν δυο ημερίδες ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των φορέων της ανακύκλωσης. Η πρώτη ημερίδα θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων, στις 19.00, από τους φορείς Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.Α.Λ.Ο.) με θέμα: «Ανακύκλωση, Εκπαίδευση και Διαλογή στην πηγή με Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία».

Η κεντρική ενημερωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, από τις 10.00 π.μ., με θέμα: «Υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων – Στόχοι 2018-19». Εισηγητές θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Δημήτρης Πολιτόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), Δημήτρης Παπασωτηρίου, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν στη διάρκεια του φεστιβάλ είναι:

-Το λούνα παρκ ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α.Η δράση «Repair & Coffee» σε συνεργασία με τον ΕΟΑΝ, στο πλαίσιο της οποίας θα συγκεντρώνονται ηλεκτρικές μικροσυσκευές που θα φέρνουν οι δημότες με τη δυνατότητα επιτόπου επισκευής από εξειδικευμένους τεχνικούς, ενώ θα προσφέρεται και καφές.

Κύριος στόχος της διοργάνωσης – σύμφωνα με όσα τονίζονται σε σχετική ανακοίνωση – είναι η περαιτέρω καθιέρωση της ανάδειξης της ανακύκλωσης, η προβολή της σημασίας της και η ευαισθητοποίηση των μαθητών, των δημοτών και επισκεπτών της πόλης, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση της εικόνας της, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της συλλογής και αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών.

Τα εγκαίνια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν από τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, στις 18.00.