Ξεκινούν οι Αιτήσεις για το 7ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας στα Χανιά

0

Το 7ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, στα Χανιά της Κρήτης, από τις 20 έως τις 29 Ιουλίου, από το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, με τη μορφή βιογραφικού σημειώματος, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 15 Μαρτίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Κοινωνικών Επιστημών, Φιλολογίας, Βιολογίας, Γεωπονίας, Περιβάλλοντος και συναφών σπουδών και όσοι εργάζονται, ή έχουν εργαστεί ως δημοσιογράφοι.

Θα επιλεγούν 35 άτομα, ενώ με την ολοκλήρωση των μαθημάτων του Σχολείου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων θα είναι ο βαθμός του πτυχίου (και σε περίπτωση έλλειψης αυτού, η αναλυτική βαθμολογία) και η δημοσιογραφική εμπειρία ή συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές. Διδάσκοντες θα είναι μέλη ΔΕΠ τμημάτων ΑΕΙ, επαγγελματίες δημοσιογράφοι και ειδικοί περιβαλλοντικοί επιστήμονες.

Στη διάρκεια του Θερινού Σχολείου θα γίνουν εκπαιδευτικές εκδρομές και ημερίδες, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και άλλους τοπικούς φορείς της περιοχής, ενώ θα αναπτυχθούν ειδικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής, με στόχο την παραγωγή και έκδοση περιβαλλοντικού εντύπου. Αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων θα αναρτηθεί στο τέλος Μαρτίου στην ιστοσελίδα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ (http://www.jour.auth.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (http://www.rpi.gr).

Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο και δεν απαιτούνται δίδακτρα, εκτός από τα έξοδα διαμονής. Για την αποστολή βιογραφικών σημειωμάτων και για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο e-mail: 7osummerschool@gmail.com και στο τηλέφωνο 2310-992068, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, 16:00-18:00.