Νέα Μονάδα Βιομάζας στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου

0

Μονάδα βιομάζας που θα καίει έλαια και θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια θα εγκατασταθεί στη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου, σε μία επένδυση ύψους 570.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το thessaliatv.gr, πρόκειται για εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας φυτικής προέλευσης. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του συστήματος ανέρχεται σε 840 kW. Η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα εγχέεται στο δίκτυο της ΔΕΗ εκτιμάται σε 6.720.000 kWh.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα επιτυγχάνεται μέσω κινητήρων εσωτερικής καύσης, χωρίς την εκμετάλλευση του θερμικού υπολοίπου που παράγεται κατά τη διεργασία. Η δυναμικότητα της μονάδας ως προς την αξιοποίηση των υπολειμμάτων θα είναι το μέγιστο 180kg/hr και θα λειτουργεί περί τις 8.000hr/yr. Η μονάδα θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως 365 ημέρες τον χρόνο.

Σε ετήσια βάση η δυναμικότητα σε πρώτη ύλη βιομάζας θα είναι 1.440tn. Η μονάδα θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και συνεπώς το απαιτούμενο προσωπικό θα είναι δύο άτομα τα οποία θα επισκέπτονται τον χώρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα για εργασίες όπως αποθήκευση πρώτης ύλης, έλεγχο εξοπλισμού, συντήρηση κτλ.

Ο φορέας υλοποίησης του προτεινόμενου έργου είναι η εταιρεία με την επωνυμία «POLIROUS IKE». Η έκταση που θα εγκατασταθεί η μονάδα πρόκειται να αγορασθεί από την εταιρία «POLIROUS IKE» για 25 έτη και είναι 1.978,90 τ.μ. Η μονάδα βιομάζας θα καλύψει έκταση περίπου 1.500 τ.μ.