Μωρό ρινόκερος προσπαθεί να θηλάσει από τη νεκρή μητέρα του

0

Ένα μωρό ρινόκερος προσπαθεί να τραφεί από τη μητέρα του, μόνο που αυτή τη σκότωσαν οι λαθροθήρες για το πολύτιμο κέρατό της.

Το υλικό κινηματογραφήθηκε σε εθνικό δρυμό της Νότιας Αφρικής και παρουσιάζει τις απέλπιδες προσπάθειες του μόλις ενός μηνός μωρού να θηλάσει. Όσο για τη μητέρα, είναι ο ενδέκατος ρινόκερος που εξοντώνεται στο ίδιο πάρκο μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, με τους φύλακες να εμφανίζονται ανήμποροι να αντιδράσουν στη σφαγή.

Το βίντεο τράβηξε ο Nico Jacobs, πιλότος ελικοπτέρου της φιλοζωικής Rhino 911, τη φωνή του οποίου ακούμε να περιγράφει τις τραγικές σκηνές.

Ο πιλότος ειδοποίησε ωστόσο τις Αρχές του δρυμού και η μικρούλα ρινοκερίνα σώθηκε τελικά. Την ονόμασαν Lottie και μας είπαν πως ζει από θαύμα, καθώς οι λαθροθήρες συνηθίζουν να σκοτώνουν τα μικρά, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν κέρατα.

Σύμφωνα με τις πηγές, ένα κέρατο ρινόκερου πιάνει πάνω από 10.000 ευρώ στη μαύρη αγορά, γι’ αυτό και όπως εκτιμούν τα παρατηρητήρια, 3-5 ρινόκεροι δολοφονούνται κάθε μέρα στη Νότια Αφρική…

Δείτε το συγκινητικό βίνετο: