Νίκας: Σύντομα το συμβόλαιο με τον ΤΑΡ – Πιθανή η συμμετοχή στο διαγωνισμό στο Κουβέιτ

0

Η υπογραφή του συμβολαίου για τη συντήρηση του αγωγού ΤΑΡ από το ΔΕΣΦΑ πρόκειται να υπογραφεί σύντομα, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή, Σωτήρης Νίκας.

Μιλώντας στο συνέδριο Athens Energy Forum, ο κ. Νίκας τόνισε σχετικά με το διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ ότι “αναμένουμε θετικό αποτέλεσμα για τη διαδικασία προσφορών και το διαγωνισμό. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν τα αποτελέσματα και οι συνέργειες στην περιοχή”.

Επίσης, τόνισε ότι οι νέες ταρίφες για τη Ρεβυθούσα θα είναι πολύ χαμηλότερες από πριν και “έτσι θα επεκταθεί η δραστηριότητα η δική μας και των πελατών της”.

Στην περίπτωση της συνεργασίας με τον αγωγό ΤΑΡ, είπε πως “έχουμε καλή συνεργασία με τον ΤΑΡ και σύντομα θα υπογράψουμε το συμβόλαιο για τη συντήρηση”.

Πρόσθεσε ότι στο μικρής κλίμακας LNG “κάνουμε το σχεδιασμό για σταθμό εφοδιασμού βυτιοφόρων στη Ρεβυθούσα και για σταθμό ανεφοδιασμού πλοίων”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι εξετάζεται η περίπτωση της Καβάλας και το πως θα χρησιμοποιηθεί το εξαντληθέν κοίτασμα ως αποθήκη φυσικού αερίου. “Είναι περίπλοκο θέμα και εκκρεμούν οι τελικές αποφάσεις. Η έλλειψη αποθήκευσης είναι μαύρη τρύπα για το σύστημα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Νίκας προανήγγειλε σύντομα την υπογραφή συμβολαίου με τη ΔΕΔΑ για συντήρηση του δικτύου της, αλλά και πιθανή συμμετοχή του ΔΕΣΦΑ σε διαγωνισμό για τη συντήρηση του LNG του Κουβέιτ και σε άλλα έργα στην περιοχή.

Τέλος, ο κ. Νίκας είπε ότι “ελπίζουμε να δούμε την ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου παρά τις καθυστερήσεις. Ο κάθετος διάδρομος είναι ένα περίπλοκο σχέδιο με διασυνδέσεις και πολλούς παράγοντες, κανονισμούς και νομικά και ρυθμιστικά θέματα. Ελπίζω ότι θα υπάρχουν αποτελέσματα μέσα στο επόμενο έτος. Πάντα υπάρχουν εμπόδια όταν συμμετέχουν διαφορετικές χώρες. Η βοήθεια των Βρυξελλών είναι κρίσιμη”.