«Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: μύθοι και αλήθειες»: Ημερίδα για τις ΑΠΕ το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

0

Είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας η εύκολη λύση για τo ενεργειακό πρόβλημα της χώρας μας; Ποια είναι τα θολά σημεία τα οποία σκόπιμα αποσιωπώνται στις δημόσιες τοποθετήσεις; Είναι πράγματι η κλιματική αλλαγή ο λόγος της γιγάντωσης των ΑΠΕ ή υπάρχουν κρυφά επιχειρηματικά οφέλη πίσω από την μανιώδη προώθησή τους στην Ελλάδα; Μειώνουν πράγματι οι ΑΠΕ τις εκπομπές αερίων ρύπων; Τελικά, υπάρχει μόνο μία αλήθεια για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας;

Ερωτήματα σαν και αυτά θα αναλυθούν από επιστήμονες στην ημερίδα με θέμα «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: μύθοι και αλήθειες», η οποία διοργανώνεται το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα ΑΤΛΑΝΤΙΣ του ξενοδοχείου Radisson Blu Park.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνουν φορείς και πολίτες από όλη τη χώρα που έχουν προσυπογράψει κοινή Διακήρυξη κατά των αιολικών και άλλων λεγόμενων «ΑΠΕ». Στόχος της πρώτης αυτής πανελλαδικής ημερίδας είναι, με επιστημονικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα και στοιχεία, να αναδείξει τις αντιφάσεις και τα σκόπιμα κατασκευασμένα επιχειρήματα που προωθούνται από μερίδα των ΜΜΕ, αλλά και από επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν άμεσο ή έμμεσο όφελος από τις ΑΠΕ.

Στο πρώτο μέρος της Ημερίδας, έχουν προσκληθεί εξειδικευμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες με διαφορετικά γνωστικά πεδία, οι οποίοι θα μιλήσουν για το ευρέως διαδεδομένο αφήγημα της κλιματικής αλλαγής, για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην οποία δήθεν συμβάλει η εγκατάσταση αιολικών και άλλων ΑΠΕ, για την διεθνή και εγχώρια εμπειρία, που αποδεικνύει πως οι ΑΠΕ έχουν αφενός σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και αφετέρου τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα στο περιβάλλον, καθώς και τρόπους νομικής αντιμετώπισης για την αποτροπή εγκατάστασης ιδίως των αιολικών πάρκων. Σ

το δεύτερο μέρος της Ημερίδας, θα συζητηθούν τα υπάρχοντα προβλήματα και οι τρόποι πανελλαδικού συντονισμού, πέρα ή/και παράλληλα με τις τοπικές δράσεις.

Περισσότερες Πληροφορίες

Τόπος διεξαγωγής: Radisson Blu Park Hotel, Λεωφόρος Αλεξανδρας 10, Αίθουσα ΑΤΛΑΝΤΙΣ.

Ώρα διεξαγωγής: 14:30 – 19:30

Δηλώσεις συμμετοχής: Με μήνυμα στο antiapegr@gmail.com, συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο σας. Δηλώσεις συμμετοχής έως 30 Νοεμβρίου.