Παιδιά δημοτικού φύτεψαν σπόρους για να δημιουργήσουν έναν αστικό λαχανόκηπο στη Θεσσαλονίκη

0

Σπόροι λαχανικών που φυτεύτηκαν από χεράκια παιδιών δημοτικού, με στόχο να βλαστήσουν και να δημιουργήσουν τον πρώτο αστικό λαχανόκηπο της Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου, θα αποτελέσουν τη «μαγιά» του μοναδικού αυτού πειράματος που υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Η δημιουργία του λαχανόκηπου αποτελεί την πρώτη εγκατάσταση στο Πάρκο Τσέπης, στη συμβολή των οδών Ιωάννου Μιχαήλ και Αγαπηνού και είναι δράση της Πρωτοβουλίας της Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου, με στόχο να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και να αφορά κυρίως τα παιδιά της γειτονιάς.

«Για αυτό τον λόγο», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «εδώ και τρεις εβδομάδες μέλη της Πρωτοβουλίας μας επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση το 40ο Ιωαννίδειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και πραγματοποιούν συναντήσεις που βασίζονται στη βιωματική εκπαίδευση και στην εισαγωγή στους όρους της αστικής γεωργίας και των κοινών». Τα παιδιά έχουν τοποθετήσει, μέσα σε τσόφλια από αυγά, χώμα και φύτεψαν παραδοσιακούς σπόρους από το Πελίτι Θεσσαλονίκης, που όταν βλαστήσουν θα μεταφυτευθούν στο Πάρκο.

Οι πρώτες εργασίες για τον λαχανόκηπο θα γίνουν το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 11:00 και θα ακολουθήσει συλλογικό τραπέζι και μουσική.