Παραμένει στο τιμόνι της ΔΕΗ ο Μανόλης Παναγιωτάκης

0

Η θητεία του Μανόλη Παναγιωτάκη στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ λήγει στις 9 Απριλίου, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπερταμείο, το οποίο είναι και ο βασικός μέτοχος της επιχείρησης, θα προτείνει την παραμονή του στο τιμόνι της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, αυτή θα είναι η πρόταση που θα κάνει το Υπερταμείο προς τη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ και ως εκ τούτου αυτή αναμένεται να είναι και η απόφαση που θα λάβει η Συνέλευση.

Λόγω προβλημάτων που υπάρχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Υπερταμείου (πρόκειται να αυξηθούν τα μέλη του κατά δύο, ενώ εκκρεμεί και η πλήρωση της θέσης ενός παραιτηθέντος μέλους), η Γενική Συνέλευση που είχε αρχικά οριστεί για τις 3 Απριλίου, είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί τελικά μετά το Πάσχα.

Η αρχική πρόθεση ήταν να αποφασιστούν από τη Συνέλευση και τα θέματα που σχετίζονται με την απόσχιση των περιουσιακών στοιχείων που θα βγούν προς πώληση μέσω διαγωνισμών. Ωστόσο παραμένει αμφίβολο εάν κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί, καθώς προϋποθέτει την κατάθεση και ψήφιση στην Βουλή του σχετικού νόμου του ΥΠΕΝ.

Παρότι ο κ. Σταθάκης έχει διαβεβαιώσει ότι θα έρθει σύντομα, προς ώρας είναι άγνωστο το χρονοδιάγραμμα, καθώς οι διαβουλεύσεις με την Κομισιόν για πλευρές της αποεπένδυσης της ΔΕΗ συνεχίζονται