Προχωράει η υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου στην παλιά πόλη των Χανίων

0

Στην υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου στην παλιά πόλη προχωράει ο ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) αυτές τις ημέρες. Οι εργασίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη στην οδό Σουρμελή στο παλιό λιμάνι και θα συνεχιστούν το φθινόπωρο στο τμήμα του παραλιακού μετώπου μέχρι και την οδό Αφεντούλιεφ (πίσω από το Λιμενικό Σταθμό).
Επαγγελματίες της περιοχής πάντως τόνισαν την ανάγκη τα έργα να προχωρήσουν πιο γρήγορα και να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της τουριστικής
σεζόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΔΕΔΔΗΕ ,ο φορέας αποφάσισε να προχωρήσει στις εργασίες υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου και απομάκρυνσης των τσιμεντένιων κολόνων στα πλαίσια της βελτίωσης της αισθητικής εικόνας του λιμανιού και της παλιάς πόλης.
Το όλο έργο γίνεται με ίδιους πόρους του ΔΕΔΔΗΕ και με βάση τον προγραμματισμό του εντός των ημερών θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο τμήμα της οδού Σουρμελή από το σημείο πίσω από το “Ρεμέτζο” μέχρι και την ταβέρνα “Μοναστήρι”.
Το άλλο κομμάτι από το “Μοναστήρι” μέχρι και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου θα υπογειοποιηθεί το Φθινόπωρο.

ΣΤΟΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ
Το καλοκαίρι σύμφωνα με πληροφορίες πάντα, θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου μέσης τάσης στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη.
Η υπογειοποίηση αφορά το τμήμα από την Παναγούλη μέχρι και την Παπαναστασίου. Σήμερα οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σε ένα ποσοστό περίπου 50%, ενώ το καλοκαίρι που τα συνεργεία δεν θα μπορούν να εργαστούν στις τουριστικές περιοχές θα αξιοποιηθούν για να ολοκληρώσουν το έργο που αφορά τον Αγ. Ιωάννη.