Ρ.Δούρου: Η διαχείριση των απορριμάτων δεν προσφέρεται για προεκλογική χρήση

0

Κατά τον χαιρετισμό της στην ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.) για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Waste4Think, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας των ευρωπαίων εταίρων του προγράμματος μεταξύ 13 – 16 Φεβρουαρίου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, είπε χαρακτηριστικά : «Επειδή ορισμένοι τοπικοί άρχοντες μπορεί να θεωρήσουν ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και να μπουν στον πειρασμό είτε να αδρανήσουν είτε να προκρίνουν τις αναπλάσεις πλατειών, θέλω και από αυτό το βήμα να στείλω ένα σαφές μήνυμα: Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα κοινό στοίχημα για τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ένα στοίχημα που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει για ίδιον όφελος, πολιτικό ή άλλο»

Η κ. Δούρου, η οποία η οποία συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, συνέχισε την ομιλία της λέγοντας πως : «Στην Περιφέρεια Αττικής εργαζόμαστε εδώ και τρία χρόνια, για έναν Περιφερειακό Σχεδιασμό που αποτυπώνει, στη βάση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης των Δήμων, αυτή τη νέα πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων. Γιατί αυτή η διαχείριση αποτελεί το κορυφαίο διακύβευμα για τις τοπικές κοινωνίες. Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»

Η Περιφερειάρχης συνεχάρη τον Δήμαρχο Χαλανδρίου επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «διεθνή πρωτοβουλία η οποία σχετίζεται με την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την επικοινωνία σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο την ενεργοποίηση των πολιτών, στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης». «Ακριβώς του μοντέλου ανάπτυξης, με νέες, αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας που χρειάζεται η πατρίδα μας για τη μετά τα μνημόνια εποχή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ερευνητικό πρόγραμμα Waste4Think έχει ως στόχο την προώθηση πρακτικών κυκλικής οικονομίας σε υφιστάμενα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, υλοποιώντας και ολοκληρώνοντας 20 καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 και έχει διάρκεια 42 μήνες.