Σταθάκης: Νέος Ενιαίος Φορέας για τη Διαχείριση του Κτηματολόγιου

0

Την ενοποίηση του κτηματολογίου και των υποθηκοφυλακείων σε έναν ενιαίο φορέα που θα διαχειριστεί το Κτηματολόγιο στην νέα του μορφή, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, όπου εγκρίθηκε η ανανέωση της θητείας του Γιώργου Πατρίκιου στη θέση του προέδρου του «Πράσινου Ταμείου», ο κ. Σταθάκης είπε, σύμφωνα με τον «Αθήνα 9.84», ότι έχουν προκηρυχθεί και οι 32 μελέτες που αφορούν πλέον όλο το σύνολο της επικράτειας, οι 28 εκ των οποίων έχουν ήδη επικυρωθεί και μόλις 4 δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης διερωτήθηκε εάν το «Πράσινο Ταμείο» έχει τη δυνατότητα να παρέμβει στο διάλογο που γίνεται για την κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί, λέγοντας ότι αυτό που προέχει «είναι η ανάγκη αναβάθμισης του πάρκου και όχι η έστω και μερική οικοδόμησή του».

Από την πλευρά του, ο κ. Πατρίκιος ανέφερε ότι για να προχωρήσει το σχέδιο για το Γουδί θα πρέπει να θεσμοθετηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό.