Στη Βουλή το Ταμείο Υδρογονανθράκων

0

Αρχίζει σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση για τη λειτουργία του Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων με πόρους, οι οποίοι θα προέρχονται από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ.

Στο κείμενο των κανονισμών <http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/363298/sti-vouli-o-tropos-leitourgias-tou-tameiou-ydrogonanthrakon>, που θα ορίζουν τη λειτουργία του αποκαλούμενου και Ταμείου Υδρογονανθράκων, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, γίνεται η σύνδεση των εσόδων, που θα προκύψουν, με την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Σημειώνεται ότι η δημιουργία του Ταμείου υπήρξε μνημονιακή υποχρέωση. Η Κυβέρνηση, ωστόσο, δεν προχώρησε στη δημιουργία του νωρίτερα.

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών κλήθηκαν να παραστούν ο ΥΠΟΙΚ, εκπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, της Κεντρικής Τράπεζας, της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, του Γενικού Λογιστηρίου, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου και η Πρόεδρος της Εταιρείας Υδρογονανθράκων.

Πηγή: www.sigmalive.com