Κατατέθηκε η Τροπολογία για την Παράταση στους Δασικούς Χάρτες ως τις 27 Ιουλίου

0
Κατατέθηκε χθες στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η τροπολογία με την οποία παρατείνεται κατά 45 ημέρες η προθεσμία για τη διατύπωση αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών (προηγούμενη προθεσμία ήταν η 12η Ιουνίου).
Από το ΥΠΕΝ υπογραμμίζεται ότι είναι οριστικά και αμετάκλητα η τελευταία παράταση.
Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο αν.ΥΠΕΝ Σ. Φάμελλος, τόνισε πρόσφατα ότι δεν υπάρχει δυνατότητα νέας παράτασης, πέραν της 27ης Ιουλίου, καθώς, όπως είπε, απαιτείται να προχωρήσουμε ως χώρα στην μερική κύρωση των αναρτημένων χαρτών.
Στην περίοδο που απομένει και με συνεργασία των υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης θα γίνει διασταύρωση των δηλώσεων καλλιέργειας των αγροτών με αυτά των δασικών χαρτών και εξατομικευμένη ενημέρωση των αγροτών για να αξιοποιήσουν τα εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί για την εξυπηρέτησή τους.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο το ΥΠΕΝ προχώρησε στην πρώτη μεγάλης κλίμακας ανάρτηση χαρτών, που καλύπτει το 35% της χώρας και περιλαμβάνει 33 περιοχές με συνολική έκταση 46,8 εκατ. στρέμματα.
Παρά τις παρατάσεις και κυρίως τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που θεσμοθετήθηκαν σε αυτό το διάστημα, μέχρι την περασμένη εβδομάδα είχαν υποβληθεί μόνο 25.500 ενστάσεις.