Υπό Πίεση Παραμένουν οι Τιμές του Πετρελαίου

0

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τουλάχιστον επτά τελευταίων μηνών διατηρούνται σήμερα οι τιμές του αργού, με τους αναλυτές να προειδοποιούν για περαιτέρω πτώση, καθώς η υπερπροσφορά δεν δείχνει να περιορίζεται.

Το Μπρεντ είναι αμετάβλητο στα 46,02 δολάρια/βαρέλι, ενώ χθες έκλεισε με απώλειες 2% περίπου στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Το αμερικανικό αργό σημειώνει οριακή άνοδο 4 σεντς στα 43,55 δολάρια, ενώ χθες κατέγραψε απώλειες άνω του 2% και έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η απουσία ανοδικής αντίδρασης των τιμών μετά την πρόσφατη συμφωνία (ΟΠΕΚ, Ρωσίας κ.ά.) για τη μείωση της παραγωγής έως το πρώτο τρίμηνο του 2018 κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δείχνει ότι οι επενδυτές δεν πιστεύουν ότι αυτό το μέτρο θα οδηγήσει, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, στη σταθεροποίηση της αγοράς.

Επιπλέον, η παραγωγή shale oil στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται με έντονους ρυθμούς, καλύπτοντας το όποιο κενό τυχόν υπάρχει στην αγορά από τη μείωση της παραγωγής των χωρών του ΟΠΕΚ.